Sider
Hustru GyridI 1303 stod den rike Hustru Gyrid i Okavik som eigar av Strupstad. Ho var dotter av Anders Plytt som var en av kong Håkon Håkonssons betrodde menn. Gyrid var enke og ved dårlig helse, og etter å ha blitt gjesta av Sira Eiliv, en av korsbrødrene i Nidaros, ga ho store deler av jordegodset sitt til kirka for å få gå i kloster. Eplet var populært i klosterhagene, og kan hende fikk Hustru Gyrid servert eplevin når ho kom i klosteret?
Denne sideren er middels tørr og med frisk syre. Den passer utmerket som aperitiff, til sjømat og hvitt kjøtt. Inneholder sulfitt. 6 % alkohol. Volum 0,75 l. |
Gammel-NesjeKun ett av de gamle epletrærne etter tippoldefar Gammel-Nesje er fortsatt i full produksjon. Det er av sorten Prinsar som var vanlig rundt om i distriktet her tidligere. Epler fra dette treet har vi bestandig med i sideren Gammel-Nesje. Den er halvtørr, med god fylde og et snev av bitterhet fra Gravensteineplet. Den passer spesielt godt til kvite fastoster, men óg til sjømat, svin, kylling og sterkt krydra mat. Inneholder sulfitt. 7 % alkohol. Volum 0,75 l.
|
Alkoholfritt
M e d l e m a v H A N E N
|
Følg oss på sosiale medier |
Fotokreditt: Monica Almskår Heggset / Kristin Solem / Eline Karlsdatter Fladseth (Visit Nordvest) / 14Safety / Rolf Jarle Jeppesen / Silje Osnes / Solveig Petch